Blog

 • Ellen Mulder: interview over de toeristische succesfactoren van Doesburg

  maandag 14 augustus 2017

  Ellen Mulder: interview over de toeristische succesfactoren van Doesburg

  Het toerisme in Doesburg heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. In dit interview geeft wethouder Ellen Mulder een toelichting op de gemeentelijke rol in dit proces. Zij stelt dat je er als gemeente bovenop moet zitten, anders verwatert het snel.
 • 5 Succesfactoren Land van Cuijk

  dinsdag 27 juni 2017

  5 Succesfactoren Land van Cuijk

  Je wil met me regio een duidelijke positie veroveren op de lucratieve markt van recreatie en toerisme. Economisch gezien, met de groei van het toerisme, een logische ambitie.
 • Ontdek de vijf succesfactoren van het toeristisch Land van Cuijk

  woensdag 10 mei 2017

  Ontdek de vijf succesfactoren van het toeristisch Land van Cuijk

  Vijf gemeenten in het Land van Cuijk, te weten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Anthonis hebben voor de toeristische ontwikkeling van het gebied, een gezamenlijk plan laten maken. Hierbij is in eerste instantie vastgesteld, wat de essentie van het gebied is volgens de Interpretation methode. Wat is datgene, dat de bezoekers specifiek in dit gebied kan beleven? Wat is nu werkelijk typerend voor dit gebied?
 • KernWaarden 28: Tijd voor anders

  dinsdag 18 april 2017

  KernWaarden 28: Tijd voor anders

  Neem even de tijd voor een andere aanpak in toeristisch beleid.
 • Training Toeristisch beleid

  dinsdag 18 april 2017

  Training Toeristisch beleid

  Start 5 september 2017
 • Toerisme, kunst en streetart: welke kansen liggen daar?

  woensdag 12 april 2017

  Toerisme, kunst en streetart: welke kansen liggen daar?

  Toerisme en kunst zijn al langer goede partners, wanneer het gaat om het bieden van bijzondere ervaringen. Sinds het einde van de vorige eeuw vormt streetart hierin een nieuwe loot. In het bijgevoegde white paper enkele voorbeelden hoe toerisme, kunst en streetart door verschillende overheden worden opgepakt om de aantrekkelijkheid van de stad te verhogen en hoe slimme verbindingen kunnen leiden tot mooie en interessante ervaringen.
 • Inspiratie voor de nazomer: KernWaarden 27

  woensdag 06 augustus 2014

  Inspiratie voor de nazomer: KernWaarden 27

  De nazomer wordt dit jaar hopelijk lang en zonnig. De wereld om ons heen verandert snel: het Veluws Bureau voor Toerisme, dat nog geen tien jaar geleden met veel elan werd opgetuigd, is ondertussen weer failliet. Nieuwe kansen liggen er bijvoorbeeld in de internationale samenwerking, aldus Edwin Kok. Ook het sociaal ondernemerschap biedt nieuwe mogelijkheden, alsdus Henk Hölscher. Wie nog even mentaal wil wegdromen, kan de blogs over een bezoek aan Ethiopië nalezen. Een land vol verrassingen en bijzonder vriendelijke mensen. Voor degenen die in actie willen komen, start op 2 september de vierdaagse training Succesvol Toeristisch Beleid. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar. Vragen over toeristische beleidsontwikkeling of - procesbegeleiding? Bel gerust vrijblijvend 06 246 798 74.
 • Zonder doel geen doelpunt

  zaterdan 12 juli 2014

  Zonder doel geen doelpunt

  Nee, het heeft niets te maken met de score van het Nederlands elftal. In de sport spreekt het vanzelf. Voor veel (toeristische) projecten en ook voor vele fases in ons leven is het al heel wat minder vanzelfsprekend. Laten we eens kijken waarom doelen of goals stellen handig is.
 • Internationale samenwerking: kansen voor de toekomst?

  woensdag 02 juli 2014

  Internationale samenwerking: kansen voor de toekomst?

  Edwin Kok is projectcoördinator Euregio ‘Toerisme Marketing Grensregio’ en werkt ruim 25 jaar in het toerisme in de Achterhoek. We spreken over innovatie, de kansen voor grensoverschrijdend toerisme, de toekomstige ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld Interreg V en natuurlijk de toeristische organisaties die zijn verdwenen uit de Achterhoek!
 • Over een zeer bijzondere samenwerking

  zondag 29 juni 2014

  Over een zeer bijzondere samenwerking

  Vrijdag was ik uitgenodigd voor een bijzondere middag in Winterswijk: een aantal ondernemers hebben een gratis cultureel programma opgesteld. Alle programmaonderdelen zagen er boeiend uit. Vandaar ook dat het ook begrijpelijk is dat de inschrijving, na 106 deelnemers in 4 dagen, werd stopgezet.

Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

WaalWeelde

lees verder >

Voor de provincie Gelderland voerde TNR Advies een verkennend onderzoek uit naar de stand van zaken van duurzaam toerisme.

Voor meer informatie over de (beleids)ontwikkeling op het gebied van duurzaam toerisme.